+386 (0)59 148 846     |       info@preddvor-tourism.si

Aktualno

Kulturna dediščina Narava Aktivnosti Dnevni izleti Nastanitev Kulinarika Aktualno Galerija

Že 3. pohod ob preddvorskih vodah

Kategorija: Novice
Tudi letos se je Zavod za turizem Preddvor vključil v POHODNIŠKI FESTIVAL v Kamniško - Savinjskih Alpah in to s pohodom ob vodah: izletniki so spoznali reko Kokro, potoka Bistrico in Suho in jezero Črnava, član Ribiške družine iz Kranja pa je na zelo zanimiv način predstavil življenje v teh naših čistih vodah.

Reka Kokra, ena najbolj naravno ohranjenih rek v Sloveniji je še polna ribjega življa. Uroš
Brankovič, predstavnik Centra za tajnostni razvoj podeželja pa je poudaril, da se premalo zavedamo, kako velika danost naših krajev pod gorami je čista voda, voda, ki jo povsod lahko pijemo.

Direktorica Zavoda za turizem Preddvor, Mirjam Pavlič je pohodnikom predstavila nastanek jezera Črnava in zanimanje obiskovalcev širšega gorenjskega področja za kopanje v njem čez poletje. Sledil je sprehod ob jezeru, še postanek ob mrzlem potoku Bistrica, ki priteče visoko izpod Zaplate in na hladni terasi se je v vročem poletnem dnevu pohod zaključil z izvrstno ribiško malico.


UTRINKI

iz Preddvora


Kraj pod Storžičem, dvatisočakom Kamniško-Savinjskih Alp, privlači s posebnimi energijami, ki jih tod zagotovo začutijo tudi mladoporočenci.

Preddvor vabi s številnimi legendami, predvsem pa omogoča sproščena pohajkovanja. Tu je izhodišče številnih planinskih poti. Povzpnite se na okoliške vrhove ali ostanite na dolinskih cestah in raziščite skrivnosti gradov, ki se nahajajo v tej občini.


>> Poglej več

© Zavod za turizem Preddvor. Vse pravice pridržane.
Izvedba: MMstudio